Radön – vad är nytt!

På den vackra ön Radön, där vågorna smeker stranden och solen kastar sina varma strålar över det blånande havet, händer det saker.

År 2023 innebar en fantastisk förvandling för vår lilla ö:

  • Vi har bytt ut samtliga kättingar vid både de södra och norra bryggorna, vilket garanterar en stadig och säker förankring.
  • Dykning av de yttre kättingdelarna genomfördes under hösten; där kommer vi att behöva byta ut delar av kättingen under året.
  • Vid den södra stranden skapade vi en härlig grillplats med nya bänkar, perfekt för att sitta tillsammans och njuta av en god måltid medan solen sakta sjunker bakom Radön.
  • Vid norra bryggan renoverade och förstärkte vi stenkistan som hade börjat sjunka ner i sanden, vilket nu ser ut som nytt och redo att möta kommande utmaningar.
  • Klubbstugan fick en kärleksfull uppfräschning och strålar nu i ny färg både inuti och utanpå. Det är en fröjd att se den stå där, omgiven av den vackra naturen.
  • Vi lade också ut en förtöjningsboj vid norra bryggan på norra sidan för att testa om vi kan minska användningen av ankare. Detta på grund av att det kan var lite trångt att komma ut särskilt om det blåser på. OBS tänk på att förtöja mindre segelbåtar och motorbåtar så långt in som det går på bryggan!

Men för att fortsätta att göra Radön till ett paradis behöver vi er hjälp.

Vi vill uppmana alla medlemmar att komma och hjälpa till med det fantastiska arbete som pågår här. Tillsammans kan vi göra Radön till en ännu mer underbar plats att vara på!

 /Radönkommittén gnm Stefan Nordlander

Här ett bildgalleri från sommaren 2023: