Fest

ÖBK avhåller årligen ett antal fester. De viktigaste av dessa är Årsfesten i mitten av februari, Midsommarfesten på Radön och Kräftfesten i mitten av augusti, även den på Radön. Dessa finns med i ÖBKs årsprogram och ordnas av ÖBKs festkommitté.

Därutöver kan det till och från ordnas mer ”informella” fester, t ex i samband med t ex sjösättning eller Luciasegling. I den mån det är möjligt är dessa också med i årsprogrammet.

Årsfesten

Årsfesten avhålls i Strand Hotell. Det är verkligen en festlig tillställning som inleds med välkomstdrink, fortsätter med middag med fin meny – under vilken det hålls tal, sjungs ur ÖBKs egen sångbok och blir diverse uppträdanden av hågade ur publiken, och följs av dans.

Midsommarfesten

Denna avhålls på Radön – förstås – på midsommarafton. Den inleds med att klä midsommarstången, följd av dans kring stången, klubb-(alternativt flask-)letning, … ETC ECT. Midsommardagen inleds med kappseglingen Alvedon Cup, en trivsam tillställning där det är medverkan som är det viktiga, inte resultatet.

Kräftfesten

Också på Radön. (Lör-)dagen inleds med det prestigefyllda klubbmästerskapet Radön Runt. Kvällen ägnas åt kräftor, spontana tal, sång och dans.

Baren är öppen hela kvällen